onsdag 11 mars 2015

Sveriges äldsta kvinna 115 år

Kan man bli 115 år?
Jo om man fuskar
Lyssna på detta
Publicerades den 6 juli 2014


Pensionerna i Sverige är ibland skamligt låga. Vart har alla pensionspengarna försvunnit? Granskning Sverige kan denna veckan avslöja hur svenska pensionärers pengar tagits ifrån dem, för att delas ut till importerade bedragare, som helt ostraffat kunnat utföra grova bedrägerier.

För att belysa bedrägeriproblematiken, börjar Granskning Sverige rota i historien om 115-åriga Saro Dursun, som när hon kom till Sverige från Turkiet på början av 1970-talet hävdade att hon var 65 år. Hennes troliga ålder var mellan 40 och 45, men hon ansåg sig ha jobbat färdigt. Åren har gått och ingen bland myndigheterna har tagit tag i denna otroliga historia. 

Vi ringer till poliser, jurister och till Migrationsverket. Skall inte grova bedragare utvisas eller sitta bakom lås och bom? Alla skickar Granskning Sverige vidare till nästa myndighet, tills vi till slut ombeds av Migrationsverket att polisanmäla Saro, för att pröva lagstiftningen.

Vi ringer alltså till polisen och upplyser att det finns en kvinna i Sverige, Saro Dorsun, som hävdar att hon föddes 1899, dessutom uppges hon fortfarande vara gift. Ingen vet hur många år yngre mannen måste vara, men de vi vet är att paret fick barn 1963. Rädslan i Sverige är så stor att när polisen får höra om denna historia, vägrar man att ta emot anmälan. 

Polisen hänvisar oss iväg till skatteverket!? Vi tvingas alltså läsa innantill från polislagens första paragraf, för polisen. "Polisen måste ta sig an alla brott som kommer till deras kännedom". Alla förstår att Saro Dursuns historia inte kan vara rimlig, men Polisen vägrar ens erkänna att det är konstigt att man kan föda barn när man är 64 år.

Granskning Sverige bygger en folkrörelse, där vanliga svenskar skall ringa och ställa frågor och övervaka sin egen demokrati. Journalisterna har grovt misskött sitt uppdrag, vilket lett till en så stor kris att hela etablissemangsmedia kommer läggas ned inom kort.

Vem skall nu bevaka demokratin? Det måste svenska folket själva göra. Det känns att det är ett fantastiskt drag i medborgarjournalistiken i Sverige. Många vill vara med och ringa och fråga ut makthavarna. Dagen efter förra programmet kom det 30 nya frivilliga, som vill ringa och bevaka demokratin.

Granskning Sverige kommer nästa vecka att följa upp varför P1 inte ställde vissa frågor under Almedalsveckan. Vill du också vara med och bevaka din demokrati. Maila då granskningsverige@gmail.com.Invandringen knäcker kommunernas ekonomi
Lyssna på detta


Publicerades den 15 juni 2014

Sandviken presenterade nyligen en rapport att invandringen är lönsam för kommunen. Integrationsminister Erik Ullenhag twittrade "Sandviken påminner oss om vi blir rikare av öppenhet". En annan folkpartist, Birgitta Ohlsson kommenterade "Invandring är frihetsvinst för individen, välfärdsvinst för kommunen och kompetensvinst för företagen". 

Problemet, mitt i allt jublande, var att det inte stämde med verkligheten, vilket t o m Medierna i P1 uppmärksammat efter att lokalpressen granskat siffrorna.

De som beskrev verkligheten kunde visa att invandringen inte var en vinst på en halv miljard, utan gick med exakt plus minus noll. Men stämmer det? Eller var det bara ett sätt hitta på en siffra för att rädda ansiktet? Sandvikenlögnerna fick Granskning Sverige att granska de svenska kommunernas ekonomi.

Det visar sig att Sveriges kommuner blöder pengar. Av landets 290 kommuner är det mindre än 10 kommuner som är självförsörjande. För att dölja detta finns det flera statliga utjämningssystem, vilket innebär att staten betalar kommunernas skulder. Ju sämre en kommun går, ju mer får man i bidrag. 

Trots detta statliga bidrag lyckas många kommuner ändå inte ens få sin årliga budget och resultatrapport att gå ihop. För att rädda sitt ansikte säljer man då kommunala egendomar och återbetalar ålderspensionsförsäkringspremier!?

Rikspolitikerna i Sverige lever i en visionär värd där okontrollerad massinvandring hävdas vara bra för ekonomin. I bakgrunden finns nationalekonomiska antagande, som att "vi måste ha en ökad befolkning, i form av invandring, för att vi skall kunna ha tillväxt". 

Detta uttalas ofta på ett sätt, som om det vore en sanning. I kommunerna tvingas man leva i verkligheten. En verklighet som visar att det är precis tvärt om.

Granskning Sverige har tittat på de tio kommuner som haft störst utveckling och de som rasat i skattekraft. Därefter har vi jämfört med hur mycket invandrare de berörda kommunerna tagit emot och hur många svenskar som flytt dessa kommuner. Skattekraft är kommunens samlade skatteintäkter, delat på antalet invånare i kommunen.
Gemensamt för de tio kommunerna, som rasat som stenar i skattekraft, är att de nästan i samtliga fall haft Socialdemokrater och Vänsterpartister i den politiska styrningen och att de haft extremt hög invandring, samtidigt som de haft hög utflyttning av svenskar. Många av dessa kommunerna har av rikspolitiker hyllats som expansiva och offensiva. 
Trots detta har alltså skattekraften rasat i botten.

De kommuner som stigit som raketer kännetecknas istället av att inget har hänt. Kommunerna har ofta styrts av små borgerliga och lokala partier. Både invandringen av utrikes födda och utvandringen av svenskar har varit väldigt låg. 

Det har alltså inte funnits några direkta politiska visioner, obefintligt bostadsbyggande och små eller inga befolkningsförändringar. Allting verkar ha fortsatt som det alltid har varit. Dessa kommuner, som enligt nationalekonomiska tillväxtteorierna skulle stagnerat, har visat sig gå bäst.

Kanske är de svenska kommunernas ekonomi ett förebud på hur hela Sveriges ekonomi kommer att utvecklas i takt med att invandrarna ökar och den svenska ursprungsbefolkningen minskar i antal. Granskning Sveriges kan alltså visa på svagheter i teorin om att befolkningsökning och bostadsbyggande leder till tillväxt.
Granskning Sverige kan avslöja att många kommuner använder pensionspengar för att finansiera befolkningsutbyte och integrationssatsningar. Granskning Sverige hoppas slutligen att någon medborgare eller journalist i Sverige kan ställa integrationsministern och mångmiljonären Erik Ullenhag mot väggen och fråga hur han kan hävda att invandringen är en ekonomisk vinst för Sverige.


Exklusiv och historisk granskning av Miljöpartiet


Publicerades den 26 apr. 2014


Enligt forskaren Kent Asp granskas aldrig Miljöpartiet. Granskning Sverige kan alltså presentera en unik granskning av detta uttalat anarkistkommunistiskia parti.

F d partiledaren och en av grundarna Birger Schlaug från Vingåker, förklarar miljörörelsens fascistiska historia. Granskning Sverige kan visa hur miljöfrågan används som ett sätt för Miljöpartiet att förstöra för stora företag.

Ett av MP:s toppnamn, Helena Leander, förklarar att frågor om vilket ansvar Miljöpartiet har för mångkulturens offer, är en "absurd fråga". 
Andra "absurda frågor" är varför Helena Leander driver exakt samma hjärtefrågor som våldsamma kommunistgrupper, som AFA och Revulotionära Fronten
Granskning Sverige belyser också mediabevakningen av MP:s gruppledare i Vingåker, Pernilla Hagberg, som tror att det finns en planet x.
Denna unika granskning av miljöpartiet, avslöjar fakta som många människor inte har en aning om, men som man som väljare har rätt att veta.Extra: Stefan Löfven samarbetar med våldsvänstern mot SD
Lyssna


Publicerades den 20 apr. 2014

Extra långt påskprogram av Granskning Sverige.
Intervjuade: Birgitta Dahl, Eva Franchell, Gunnar Wall, Linus Bylund, Erik Nises
Granskning Sverige har fått ett tips från Janne, som under många år haft en hög position inom fackföreningsrörelsen och har god inblick hur kontakten mellan Socialdemokraterna och fackföreningarna sköts. 

Janne berättar en skakande historia om hur Socialdemokraterna och fackföreningarna samarbetar med extremvänstern för att motarbeta SD. Janne berättar hur Stefan Löfven organiserat upp "spontana och folkliga" motdemonstrationer mot SD.
I påskens stora Granskning Sverige, får höra hur fackföreningsledare och journalister med exakthet, upprepar det budskap som Stefan Löfvens PR-maskineri bestämt att de skall säga.
Vi får höra författaren Gunnar Wall berätta om hur Socialdemokraterna historiskt mörkat och ljugit för att påverka opinioner.
Vi får höra journalisten Eva Franchell berätta om hur socialdemokraternas PR-maskineri fungerar.
Vi får också höra när Stefan Löfvens pressekreterare vägrar svara på Socialdemokraternas förhållande till kommunism.
Vi får också höra kända socialdemokrater, som hyllat kommunistiska massmördare. Vi får höra Socialdemokrater som delar värderingar med kommunister och socialdemokrater som inte anser att SD:are är vanliga människor.
Detta påskprogram erbjuder en skakande resa, både i socialdemokraternas historia och nutid. Granskning Sverige visar på Socialdemokratiska lögner, konspirationer, halvsanningar och förtal av motståndare. 

Denna unika granskning är den första i sitt slag i svensk historia.

Kopierat av
Thore Hult
från Granskning Sverige

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar